Friluftsliv är en populär hobby i Sverige och en rad butiker som säljer användbara prylar finns att tillgå. Där kan man hitta de outdoor-produkter som man behöver, som liggunderlag, sovsäckar, hammockar, termosar, stormkök, kåsor, skaljackor och ryggsäckar, för att bara nämna några. Här listar vi våra favoriter som säljer både online och i fysisk butik.

Addnature

Addnature har ett brett utbud inom det mesta som rör friluftsliv, både på nybörjar- och avancerad nivå. De har också ett bra utbud för klättring och andra äventyrssporter, och en hel del moderiktiga funktionskläder för både dam och herr. De har ett bra urval av snygga och kvalitativa produkter, ofta med trevlig och modern design.

Naturkompaniet

Naturkompaniet är en av de äldre butikerna som har skapat sig ett välkänt varumärke i städerna. De har en inriktning som lutar mer åt camping och hiking, med en hel del fina naturmaterial och miljöinriktade material, och ett bra sortiment av klassiska kängor. I butikerna kan man få bra hjälp när man förbereder sig inför campingen, exempelvis vad man behöver för väska eller kläder.

Alewalds

Alewalds har ett bra utbud inom friluftsliv och även inom skidåkning, och började faktiskt sin verksamhet tillsammans med en skidfabrik 1937 och har sedan dess funnits i butik i Stockholm och även på nätet under senare år.

Outdoorexperten

Outdoorexperten är en ung butik som öppnade 2005, som framför allt profilerar sig online och har en fysisk butik i Västerås. De har det mesta man kan behöva inom friluftsliv och sporter som cykling, paddling och skidåkning. De har även praktiska prylar för resande och en mängd funktionella produkter.

XXL

XXL är en butikskedja som har en hel del bra och prisvärda produkter och ett ganska brett sortiment. Här kan man hitta budgetvänliga alternativ med bra kvalitet. Butiken finns online och också i många butiker i förorterna såväl som mitt i city.