Träningskläder i modet

Sport och träning har influerat modet under ett par år nu, och ännu verkar inte trenden avta, vilket gläder oss som gillar träningskläder och funktionella kläder, och helst också snygga sådana.

Att kunna ha sneakers till kostymen eller tennisskor till kontorskjolen, är en trend som man bara måste älska! Aldrig har man kunnat gå så bekvämt och aldrig har kroppen mått så bra i sina kläder som nu. Man kanske till och med kan ta den där promenaden innan jobbet och redan vara klädd när man kommer fram, eller slinka ut på lunchen tillsammans med sina kollegor på en rask promenad till favoritrestaurangen som ligger flera kvarter bort.

Idag finns det massor av roliga sportkläder att välja mellan även på de vanliga butikernas modeavdelning. Många butiker saluför sneakers och gympaskor sida vid sida med vanliga skor, och många sneakers är så snygga att de kan bäras till kontoret. Många modeplagg är också inspirerade av sportmodet, med revärer, nät och andra detaljer som påminner om klassiskt sportmode.

En annan trend som man kan haka på är att köpa sina vanliga kläder, som kjolar och lite finare byxor och söta sandaler från de märken som annars tillverkar sportkläder. Dessa kläder är tillverkade i funktionsmaterial men har ett mer uppklätt och formellt utseende. På så vis kan man gå runt i sköna, luftiga och snabbtorkande material med sköna sömmar och smarta funktioner, men fortfarande se uppklädd ut! Den sportiga looken kan man också applicera på ytterkläder, där jackor och kappor saluförs av många sportmärken, särskilt dunjackor som har blivit ett populärt plagg. En dunjacka kan vara tunn som en extratröja eller tjockare som en riktig dunkappa som värmer även i de kallaste väder. Använd tillsammans med en stilig sidensjal och en elegant huvudbonad, så kombinerat du stil med funktion på ett smart sätt. Det här landet är alldeles för kallt för att frysa i!