Vandring blir allt mer populärt

Vi på denna sida älskar ju allt som har med frisk luft, äventyr och natur att göra. Men vi har länge haft på känn att vi inte är ensamma om den saken. Talas det inte lite mer om vandring och pilgrimsfärder och att göra semestern till en hälsosam vandringsresa?

Vi fick våra aningar bekräftade när vi läste i Aftonbladet att allt fler personer upptäcker hur härligt det är att vandra, särskilt yngre personer. Enligt artikeln så bekräftas det av flera resebolag såsom Ving och Resia. Det här är en trend som har koppling till trenden med träningsresor. Idag kan man genom olika resebolag boka både cykelresor och vandringsresor som tillskott till den mer traditionella skidresan som många svenskar gör på sport- och vinterlov.

Detta beror säkerligen på att allt fler har upptäckt hur avslappnande det är att få in moment av fysisk aktivitet i sin vardag, även på semestern. Vem har sagt att det måste vara det bästa sättet att koppla av att ligga vid en pool och sippa på en alkoholhaltig dryck hela dagarna? Ett tänkbart alternativt scenario är att sitta högst uppe på ett litet berg som man precis har bestigit på Kanarieöarna, på ett litet sittunderlag som man tagit fram ur dagturs-ryggsäcken och skruvar upp locket på en termos med underbart varmt kaffe samtidigt som man tar ett djupt andetag och suger in utsikten. Vi kan förstå vad det är som lockar!

Enligt artikeln är det vanligt med vandringsresor både till Rhodos och Kanarieöarna. När man ändå är på sydeuropeisk mark så kan man passa på att handla kläder till friluftsresan från märken som Patagonia och Quechua. Varför inte göra en liten dagstur in till närmsta stad och spana efter användbara produkter som är anpassade efter det klimat som du befinner dig i? Och på kvällen sedan, sätt dig ner med dina reskamrater och planera nästa etapp.